زیره چه فوایدی دارد، آیا زیره ضعیف می شود؟
زیره سبز گلها که یکی از پرمصرف ترین ادویه ها در غذا است، می تواند به عنوان چای و روغن نیز مصرف شود. زیره که اثرات مفیدی بر بدن دارد، ذخیره کاملی از بتاکاروتن است. پس فواید زیره برای سلامتی چیست؟ چگونه باید مصرف شود؟
گامزه شانلی آک، متخصص تغذیه، با بیان اینکه زیره از چربی سوزی حمایت می کند، فواید زیره را به شرح زیر برشمرد:
اثرات نفخ، هضم کننده گاز، گوارشی و رفع یبوست را نشان می دهد.
زیره از چربی سوزی حمایت می کند.
بر روی اعصاب اثر آرام بخش دارد.
با ترکیبات خود از سیستم ایمنی بدن حمایت می کند.
با داشتن آنتی اکسیدان در برابر سرطان محافظت می کند.
از ایجاد هلیکوباکتر پیلوری به ویژه تومورهای معده و ریه جلوگیری می کند.
اثرات کاهش دهنده LDL (کلسترول بد) و تری گلیسیرید را نشان می دهد.
منبع بسیار خوبی از آهن و منبع خوبی از منگنز محسوب می شود.
زیره که مخصوصاً استفاده از آن در غذاهای گوشتی برای دادن بو و طعم ترجیح داده می شود. همچنین در سبزیجات، سوپ، برنج و نوشیدنی استفاده می شود. با سیب زمینی، کدو تنبل، هویج و کلم بروکلی به خوبی می آید.
حبوبات و سبزیجاتی مانند کلم بروکلی، کلم بروکسل، گل کلم و کلم می توانند باعث مشکلات گاز شوند. مخصوصاً پختن زیره با حبوبات و سبزیجات مشکل گاز معده را از بین می برد و ناراحتی های گوارشی را برطرف می کند.
می توانید 1 قاشق چای خوری زیره، ادویه ای که ثابت شده از چربی سوزی حمایت می کند، به ماست خود اضافه کنید یا از چای زیره استفاده کنید. می توانید 1 قاشق چای خوری زیره را به 1 لیوان آب اضافه کنید، آن را بجوشانید، صاف کنید، نصف آب لیمو را در آن بمالید و بنوشید.